Search
Close this search box.

Techniek van de EV batterij; De bomen en het bos

Repareren, refurbishen en remanufacturen.

Batterijpakket; de cellen en het batterij management systeem

In het batterijpakket zijn altijd twee hoofdzaken te onderscheiden. De cellen enerzijds en het batterijmanagementsysteem (BMS) anderzijds. De grote hoeveelheid cellen zijn er om de energie in op te slaan. Het BMS is verantwoordelijk voor het bewaken en beheren van de (energie in) individuele cellen van het batterijpakket. Het regelt de laad- en ontlaadprocessen, bewaakt de celspanning, de temperatuur en andere parameters om ervoor te zorgen dat de batterij efficiënt en veilig werkt.

Wanneer het BMS defect raakt of storingen vertoont, kan dit leiden tot verminderde prestaties, onregelmatige laadprocessen en zelfs tot beschadiging van de cellen. Een koelsysteem kan de levensduur van een batterij aanzienlijk verlengen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat een koelsysteem essentieel is om een batterijpakket duurzaam te kunnen noemen. Helaas wordt dit in de goedkopere systemen niet altijd toegepast.

Welke systemen zitten er in een batterij?

Het repareren van het BMS omvat vaak het identificeren en vervangen van defecte componenten binnen het systeem. Dit kan onder meer het vervangen van PCB boards, sensoren, relais, en ook het herprogrammeren van de software omvatten. Het doel is om het BMS weer naar behoren te laten functioneren, zodat het batterijpakket optimaal kan presteren.

Aan de andere kant omvat het repareren (=vervangen) van cellen in een batterijpakket het fysiek verwijderen van beschadigde of versleten cellen en het installeren van nieuwe cellen. Dit wordt meestal gedaan wanneer individuele cellen defect raken door bijvoorbeeld BMS problematiek, interne kortsluiting of fysieke schade. Het vervangen van cellen vereist nauwkeurige diagnose, zorgvuldige demontage en montage, en altijd gevolgd door balancering van de nieuwe cellen om ervoor te zorgen dat alle cellen geaccepteerd worden door het BMS en gelijkmatig kunnen worden opgeladen en ontladen.

In het kort, terwijl het repareren van het BMS zich richt op het herstellen van de functionaliteit van het beheersysteem van de batterij, richt het vervangen van cellen zich op het vervangen van individuele componenten van het batterijpakket om de algehele prestaties en levensduur van de batterij te verbeteren of weer mogelijk te maken. Beide zijn essentieel voor het behoud van een gezonde en betrouwbare batterij.

Waarom batterij reparatie alleen door experts laten uitvoeren?

Een bestuurder moet op zijn voertuig kunnen vertrouwen. Deugdelijke reparaties dragen bij aan de betrouwbaarheid en veiligheid van uw voertuig, daarom raden wij aan reparaties aan de batterij enkel door specialisten uit te laten voeren. Zo beschikken experts over de juiste hulpmiddelen en kennen de exacte fabrieksinstructies en waardes. House of Charge kan bijna alle auto’s met batterij problematiek herstellen.

Onze missie: Versnellen van de energietransitie

House of Charge levert oplossingen voor energie opslagzekerheid voor EV batterijen. Wij maken elektrisch rijden toegankelijk en betaalbaar door de batterijonzekerheid weg te nemen en de levensduur te verlengen. Ons doel is om de energietransitie te versnellen. Dit doen we door garagebedrijven te ondersteunen en te faciliteren in het circulair onderhouden van EV batterijen om daarmee de adoptie van elektrisch rijden te versnellen. Goed voor de wereld, goed voor de mensen, goed voor de automotive transitie!

Maak online een afspraak

Maak online een afspraak door gebruik te maken van ons contactformulier.

hoc-mobiel

Veelgestelde vragen over batterijen

Wij hebben als doel alle batterijen van alle merken te kunnen repareren.

Dit is afhankelijk van het merk en model, en kan al vanaf een doorlooptijd van
een week

Het bereik wordt bepaalt door de som van de serie batterijen, vaak is het
antwoord daarom nee, lees verder op:

Dit is afhankelijk van het merk en model, en dit kan het geval zijn bij de
intelligentere systemen.

SOC staat voor ‘State of Charge’ of ook wel  ‘Laadtoestand’ in het Nederlands. In een percentage uitgedrukte maat voor de hoeveelheid energie die nog beschikbaar is in een batterij. Als de SOC 100% is dan is de batterij volledig opgeladen en bij een SOC 0% is de batterij volledig leeg.

SOH staat voor ‘State of Health’ oftewel de ‘Gezondheidsstatus’ in het Nederlands. Het is een maat voor de algemene conditie en prestaties van een batterij in vergelijking met de oorspronkelijke, nieuwe staat. In de context van elektrische voertuigen (EV’s) en hun batterijen is SOH een cruciale parameter die de resterende capaciteit en de verwachte levensduur van de batterij weergeeft.