EV Batterij reparatie

Van het ophalen van uw auto tot weer zorgeloos onderweg met uitgebreide garantie

House of charge

Uw Ev Batterij wordt gerepareerd in vier stappen

Heeft u een storing en kunt u niet meer rijden? Wij zijn er voor u en helpen u zo snel mogelijk weer op weg.

 1. Auto ophalen
  Wij brengen u in contact met ons netwerk van autotransporteurs. Uw auto wordt opgehaald en naar ons gebracht.

 2. Diagnose en kosten
  Het accupakket krijgt een uitgebreide diagnose. Om een goede diagnose met een kostenraming te kunnen doen wordt het accupakket gedemonteerd.

 3. Zorgvuldige reparatie
  De defecte componenten en slijtage gevoelige onderdelen vervangen. Het accupakket wordt gereviseerde staat in de auto terug geplaatst.

 4. Onbezorgd weer onderweg
  Met het gereviseerde accupakket en twee jaar uitgebreid garantie op het gehele pakket kunt u weer onbezorgd onderweg.
Tesla Model S op de brug

Accupakket/Batterij repareren of vervangen?

Wat is de juiste keuze? Of het beter is om het accupakket van uw elektrische auto te repareren of te vervangen, hangt af van de specifieke situatie en de aard van het probleem met het accupakket. Over het algemeen is het vervangen van het hele accupakket duurder dan het repareren van een specifiek onderdeel. 

 

Als het probleem bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door een component en of door een batterijcel in een module kan dit vervangen worden zonder het hele accupakket te vervangen. Een accupakket vervangen is vaak twee of drie keer zo duur, vooral als de rest van het accupakket nog goed functioneert. 

 

De kosten van het repareren of vervangen van een EV accupakket kunnen variëren afhankelijk van de aard van het probleem en de gekozen oplossing. Over het algemeen zijn de kosten van het vervangen van een accupakket twee tot drie keer zo hoog dan de kosten van het repareren van een specifiek probleem.

accupakket vervangen 2 tot 3 keer zo duur

Rekenvoorbeeld:
Een gereviseerd (remanufactured) accupakket bij Tesla kost ca. 16.000 (bij inruil van het oude accupakket). Met 4 jaar garantie of tot 80.000 gereden kilometers. 

 

Een reparatie inclusief revisie bij House of Charge kost gemiddeld 6.000 tot 8.000 euro met 6 maanden garantie op gerepareerde onderdelenEen reparatie is gemiddeld 8.000 tot 10.000 euro voordeliger.